U bevindt zich hier: Home  >  Actueel

Actueel

< terug naar overzicht
  • 13/06/2019

De Commissie Nederlandse Namen heeft een lijst met nieuwe Nederlandse soortnamen online gezet. Tot en met 1 september 2019 kan u reageren op de voorgestelde naam.Op 1 mei 2019 boog de Commissie Nederlandse Namen (CNN) zich over meer dan 200 Nederlandse namen voor zwammen die recent de eerste keer in Vlaanderen en/of Nederland waren gevonden. Verder werden enkele soorten behandeld die al langer van onze streken bekend waren, maar nog niet over een Nederlandse naam beschikten.

 

Om deze namen bekendheid te geven onder de leden van de KVMV en NMV worden deze gepubliceerd op de websites van beide verenigingen. De link naar deze lijst is volgende: https://kvmv.be/index.php/projecten/commissie-nederlandse-namen/nieuwe-nederlandse-namen-2019/.

Aangezien het goed mogelijk is dat iemand een opmerking heeft bij één of meerdere namen, dan kunnen deze tot en met 1 september 2019 doorgestuurd worden naar .

 

Graag ontvangen we daarbij uw visie op de naamgeving, eventueel aangevuld met een alternatieve Nederlandse naam voor de zwam(men) in kwestie. Na deze datum worden de namen goedgekeurd en zullen ze in onze databank FUNBEL (http://www.kvmv.be/index.php/paddenstoelen/soortenlijst/) en in de Nederlandse databank (http://www.verspreidingatlas.nl) terecht komen.

 

Meer info over de samenstelling en werking van deze Vlaams - Nederlandse commissie en de regels die gehanteerd worden voor de naamgeving, kan gevonden worden in Kuyper et al. 2016.

Referenties

Kuyper, T. W., Nuytinck, J., van der Putte, A. & Steeman, R. (2016). Nederlandse namen van paddenstoelen. Sporen 9 (2): 1-10. tot en met 1 september 2019. http://kvmv.be/index.php/publicaties/item/sporen-9-2-bijlage

 

 

Agenda

22 JUNI

KVMV-bestuursvergadering

Meer

26 JUNI

Makegemse bossen, Merelbeke

Meer

11 JULI

Den Battelaer te Mechelen

Meer

25 JULI

Kauwendaalbos te Mechelen

Meer

08 AUGUSTUS

Brede Zeyp te Koningshooikt

Meer

14 AUGUSTUS

Kluisbos, Kluisbergen

Meer

15 AUGUSTUS

Walenbos

Meer