U bevindt zich hier: Home  >  Agenda

Archief 03-2016

Dinsdag 01 MAART

Sleutelen in Agaricales

Bespreking van probleemdeterminaties aan de hand van een meegebracht exsiccaat, beschrijving en foto. Leden die iets willen laten bespreken melden dit enkele dagen op voorhand aan André de Haan (03 666 91 34) of Lieve Deceuninck (0475 268 167).
Van 19.30 - 22.00 u.

Zaterdag 05 MAART

Wintervergadering

Presentatie door Sam Provoost van INBO over een project duinbeheer met oog voor Paddenstoelen, dat uitgevoerd wordt in de Schipgatduinen te Koksijde, gevolgd door een voorstelling van bijzondere paddenstoelenvondsten uit de duinen door Jacky Launoy en iedereen die dergelijke vondsten gedaan heeft.

Dinsdag 08 MAART

Bijzondere vondsten van 2015 (2)

Voordrachtavond met Jac Gelderblom en Lieve Deceuninck.
Van 20.00 - 22.00 u.

Maandag 14 MAART

Educatieve bijeenkomsten ZWAM (Diest)

Mogelijkheid om onder begeleiding van ervaren mycologen, met eigen microscoop en vondsten, aan determinatie te doen. De bibliotheek is dan open voor het gebruik van determinatiewerken vanaf 19 u.

Dinsdag 15 MAART

Microscopische technieken bij Ascomyceten (Zakjeszwammen)

Deze les, een korte theoretische inleiding gevolgd door een practicum, is gericht tot de cursisten van de Startcursus microscopie maar staat open voor alle leden.
Vanaf 19.30 u. kunnen de microscopen opgesteld worden, de les start om 20.00 u. Leiding: Freddy Vermeulen en Lieve Deceuninck.

Zaterdag 19 MAART

Vlaamse Mycologendag te Leuven

De Vlaamse Mycologendag gaat dit jaar door te Leuven in het provinciehuis. Elders in deze Sporen kan je de nodige informatie vinden met betrekking tot deze dag.

Dinsdag 22 MAART

BIB-avond (2)

Enkele voorbereidende taken in het kader van de verhuis kunnen uitgevoerd worden. Vanavond zijn dan ook vele vrijwilligers welkom die onze bibliothecaris Lucy de Nave een handje willen toesteken.
Van 19.30 tot 22.00 u.

Dinsdag 29 MAART

Educatie bijeenkomsten ZWAM (Diest)

Mogelijkheid om onder begeleiding van ervaren mycologen, met eigen microscoop en vondsten, aan determinatie te doen. De bibliotheek is dan open voor het gebruik van determinatiewerken vanaf 19 u.

Dinsdag 29 MAART

Initiatie determineren van Myxomyceten (Slijmzwammen) (1)

Informatie over deze 6-delige cursus vindt u verder in dit Sporen-nummer. Inschrijven kan tot 22 maart 2016 met een mailtje aan myriam.de.haan@skynet.be .
Vanaf 19.30 u. kunnen de microscopen opgesteld worden, de les start om 20.00 u. Leiding: Myriam de Haan.

Gelijktijdig kunnen niet-cursisten vrij determineren.

Type activiteit

Afdelingen

Archief