U bevindt zich hier: Home  >  Agenda

Archief 04-2020

Maandag 06 APRIL

GEANNULEERD Educatieve bijeenkomst ZWAM te Diest

Mogelijkheid om onder begeleiding van ervaren mycologen, met eigen microscoop en vondsten, aan determinatie te doen. De bibliotheek is dan open voor het gebruik van determinatiewerken vanaf 19u00.

Dinsdag 07 APRIL

Geannuleerd:Determinatieavond met les microscopische technieken: siderofiele (karminofiele) basidiën

Geannuleerd omwille van de corona-preventie.
Leiding: André de Haan
Van 19.30 - 21.45 u.

Zaterdag 11 APRIL

Excursie Moenebroek (Ophasselt)

Bijeenkomst op de parking tegenover de kerk van Schendelbeke in de Kerkborrestraat). Vanuit Gent: volg de N42 in de richting van Geraardsbergen. Bij de rode lichten aan Eurotuin (Ophasselt) gaat u rechtdoor en vervolgens de derde straat links. Doorrijden tot aan het rondpunt en dan 1e afslag nemen. Altijd rechtdoor tot aan de kerk (links), de parking bevindt zich rechts. Contact Nathan Schoutteten (0495 11 38 16)

Dinsdag 14 APRIL

Geannuleerd: Inocybe (1) - presentatie gevolgd door practicum

Geannuleerd omwille van de corona-preventie.
Deze les is gericht tot de cursisten van de Startcursus microscopie maar staat open voor alle leden.Vanaf 19.30 u. kunnen de microscopen opgesteld worden, de les start om 20.00 u.
Leiding: Judith De Keyser

Zaterdag 18 APRIL

Geannuleerd: Sint-Annabos te Antwerpen-Linkeroever

Geannuleerd omwille van de corona-preventie.
Vertrek om 9.45 uur aan de hoek August Vermeylenlaan/Charles de Costerlaan te 2050 Linkeroever Antwerpen. ‘s Middags wordt er gegeten in een plaatselijke brasserie, het nuttigen van meegebrachte lunch is er niet toegestaan.
Leiding:  André de Haan (03 666 91 34 of 0486 63 94 67).

Zondag 19 APRIL

Geannuleerd: Voorjaarssoorten in de Velpvallei te Kersbeek-Miskom

Vertrek om 14u00 bij de kerk van Kersbeek (Kortenaken), Kersbeekdorp z/n. Best te bereiken via de N29, Diest - Tienen, met afslag te Glabbeek en via Zuurbemde tot Kersbeek. Begeleiding: Georges Buelens 0471 205014.

Maandag 20 APRIL

Geannuleerd: Educatieve bijeenkomst ZWAM te Diest

Mogelijkheid om onder begeleiding van ervaren mycologen, met eigen microscoop en vondsten, aan determinatie te doen. De bibliotheek is dan open voor het gebruik van determinatiewerken vanaf 19u00.

Dinsdag 21 APRIL

Geannuleerd: Inocybe (2) - presentatie gevolgd door practicum

Geannuleerd omwille van de coranaviruspreventie. Deze les is gericht tot de cursisten van de Startcursus microscopie maar staat open voor alle leden.Vanaf 19.30 u. kunnen de microscopen opgesteld worden, de les start om 20.00 u.
Leiding: Judith De Keyser

Donderdag 23 APRIL

Basiscursus microscopie (deel 1)

In deze vierdelige cursusreeks worden de beginselen van microscopie in functie van de mycologie belicht. Verschillende aspecten komen aan bod, telkens geïllustreerd in verschillende groepen van zwammen. Enkele van de zaken die worden behandeld: technieken voor het maken van een goed preparaat, verschillende kleuringen, meten, identificeren en interpreteren van verschillende celtypes, opbouw van het hymenium,… Het benodigde materiaal voor de cursus is aanwezig en documentatie wordt voorzien. Deelnemers kunnen deze benodigdheden tevens aanschaffen. Verschillende groepen zwammen zullen door verschillende lesgevers worden belicht. Deelname aan de cursus is gratis voor de leden, we vragen wel om voor 4 april in te schrijven via mail naar nathan.schoutteten@gmail.com. Locatie: Universiteit Gent, Ledeganckstraat 35, practicumzaal plantkunde. Samenkomen aan de hoofdingang. De cursus vangt aan om 18u30 en duurt tot 21u. Contact Mieke Verbeken (0494 75 72 02), Nathan Schoutteten (0495 11 38 16)

Zaterdag 25 APRIL

GEANNULEERD Algemene vergadering ZWAM te Heverlee

Zoals vorige jaren zijn we welkom in de Alvinnenberg te Heverlee, Gaston Feremanslaan, vanaf 14u00, start om 14u30. Meer info elders in deze Sporen.

Dinsdag 28 APRIL

KVMV-bestuursvergadering

KVMV-bibliotheek gesloten

UAntwerpen-bioruimte niet toegankelijk.

Type activiteit

Afdelingen

Archief