U bevindt zich hier: Home  >  Actueel

Actueel

< terug naar overzicht
  • 07/05/2023

Tijdens het weekend van 16 tot en met 18 juni 2023 wordt in het Bos van Aa getracht om 2000 soorten organismen te tellen.KVMV doet mee om ook vele soorten zwammen en myxomyceten toe te voegen aan de lijst van het Bos van Aa. Het is volop zomer dan, maar het biotoop leent zich uitstekend om daar wat te ontdekken.

Met een gigantische verscheidenheid aan biotopen op een goede 250 hectaren is het Bos van Aa enorm divers en uniek voor de hele regio. Van kale zandgronden, moerasbos, grote en kleine waterpartijen, kleinschalig landbouwgebied, moeras, historisch bos tot een waaier aan graslanden en zelfs een oude stortplaats. Die enorme diversiteit aan biotopen brengt ook een gigantische biodiversiteit met zich mee. 
Wie mee wil werken is welkom. We starten om 10u bij de oude loods in het natuurreservaat. Geef in op GPS : Mechelstraat 160 te 1850 Grimbergen. Vanaf die locatie zal een vlag van Natuurpunt je verder leiden. Er wordt eten voorzien voor de deelnemers: ontbijt, ‘s middags zijn er broodjes. Voor het eten graag voor 5 juni aanmelden. Dat kan via een mailtje naar min.pauwels@telenet.be  met vermelding zondag + onbijt en /of middagbroodjes + na(a)m(en) deelnemer()s.

Meer info bij Min Pauwels en Georges Buelens ( 0471 205014)

Agenda

25 FEBRUARI

Wintersoorten zoeken in het Meldertbos

Meer

26 FEBRUARI

Educatieve bijeenkomsten van ZWAM te Diest

Meer

27 FEBRUARI

Korstzwammen (2): presentatie van de meest voorkomende genera + practicum (B&D)

Meer

05 MAART

Interactieve determinatieavond (B&D)

Meer

11 MAART

Educatieve bijeenkomsten van ZWAM te Diest

Meer

12 MAART

Determinatieavond (Wilrijk, Antwerpen)

Meer

16 MAART

Excursie Aelmoeseneiebos, Gontrode

Meer