U bevindt zich hier: Home  >  Publicaties

Publicaties

De Koninklijke Vlaamse Mycologische Vereniging vzw publiceert de nieuwsbrief Sporen (4x per jaar) en het wetenschappelijk tijdschrift Sterbeeckia. Leden van de KVMV hebben toegang tot alle publicaties. Nummers van oudere jaargangen kunnen aangevraagd worden bij André De Kesel, e-mail: andre.dekesel@plantentuinmeise.be .


Sterbeeckia werd gestart in 1961 als uitgave van de Antwerpse Mycologische Kring vzw en is genoemd naar de Antwerpse priester-botanicus en pionier-mycoloog Frans van Sterbeeck(1630-1693). Dit tijdschrift verschijnt in principe één maal per jaar en bevat wetenschappelijke artikels over mycologie en myxomycetologie, in het bijzonder betreffende de Belgische myco- en myxoflora en wordt sinds 2008 verder gepubliceerd door KVMV.


De nieuwsbrieven AMK Mededelingen (KAMK) en De Heksenkring (ZWAM) werden gepubliceerd tot 2008, het jaar van de omvorming tot KVMV en vormden de basis voor Sporen. De nieuwsbrief Sporen bevat artikels over paddenstoelen en slijmzwammen, boek- en tijdschriftbesprekingen en verenigingsnieuws.


In 1991 werden AMK Mededelingen en Sterbeeckia bekroond met de Emiel Van Rompaeyprijs voor floristiek.


Sterbeeckia-richtlijnen voor auteurs: zie https://kvmv.be/index.php/documentatie/C41.


 


Sorteer op: