U bevindt zich hier: Home  >  Actueel

Actueel

< terug naar overzicht
  • 12/07/2023

De Commissie Nederlandse Namen heeft een lijst met nieuwe Nederlandse soortnamen online gezet. Tot en met 1 september 2023 kan u reageren op de voorgestelde naam.Bericht van de Commissie Nederlandse Namen

 

De Commissie Nederlandse Namen (CNN) heeft zich afgelopen maanden weer gebogen over meer dan 500 Nederlandse namen voor paddenstoelen die de afgelopen jaren voor de eerste keer in Vlaanderen en/of Nederland werden gevonden. Om deze namen bekendheid te geven onder de leden van de KVMV en NMV worden deze getoond op de websites van beide verenigingen.

 

Aangezien het goed mogelijk is dat iemand een opmerking heeft bij één of meerdere namen, kunnen deze doorgestuurd worden naar cnn@mycologen.nl voor 01/09/2023.
Graag ontvangen we daarbij uw visie op de naamgeving, eventueel aangevuld met een alternatieve Nederlandse naam voor de zwam(men) in kwestie. Na deze datum worden de namen goedgekeurd en zullen ze in de Vlaamse databank Funbel (https://www.kvmv.be/index.php/paddenstoelen/soortenlijst/) en/of in de Nederlandse databank (www.verspreidingatlas.nl) terechtkomen.

 

Meer info over de samenstelling en werking van deze Vlaams-Nederlandse commissie en de regels die gehanteerd worden voor de naamgeving, kan gevonden worden in Kuyper et al. 2016.

Referenties: Kuyper, T. W., Nuytinck, J., van der Putte, A. & Steeman, R. (2016). Nederlandse namen van paddenstoelen. Sporen 9 (2): 1-10 en Coolia 59 (2): 81-89

 

Bekijk de lijst van nieuwe voorgestelde Nederlandse namen in .pdf

Agenda

26 SEPTEMBER

Determinatieavond (Wilrijk, Antwerpen)

Meer

27 SEPTEMBER

Genk, Determinatieavond

Meer

29 SEPTEMBER

Paddenstoelenweekend te Bütgenbach

Meer

30 SEPTEMBER

Excursie Aelmoeseneiebos, Gontrode

Meer

30 SEPTEMBER

Plantentuin Meise (AMK, CMB, AMFB)

Meer

02 OKTOBER

Educatieve bijeenkomsten van ZWAM te Diest

Meer

03 OKTOBER

Salon du Champignon

Meer