U bevindt zich hier: Home  >  Actueel

Actueel

< terug naar overzicht
  • 25/10/2022

Na het boek over (Echte) meeldauwen is nu ook het boek “Valse meeldauwen van België” van Raf Leysen verschenenValse meeldauwen zijn net zoals Echte meeldauwen parasitaire schimmelorganismen. In tegenstelling tot de Echte meeldauwen veroorzaken zij veel meer schade aan hun gastheer. Omwille van hun economische impact zijn er vanaf 1990 geregeld groots opgevatte onderzoeken gebeurd waaruit vele nieuwe taxonomische en soortgebonden diagnostische gegevenskonden verwerkt worden.

 

Het resultaat van 4 jaar werk is een ruim boek geworden met een selectie van genera. Valse meeldauwen op waterplanten, vissen en vele andere substraten werden niet opgenomen. In dit boek vind je een algemene inleiding, de voortplanting, een genussleutel, morfologie van de genera en een zeer uitgebreide soortensleutel vertrekkende van de gastheer. Het werk sluit af met een omvangrijke lijst van naamsveranderingen, synoniemen, referenties en laat toe om 453 soorten, variëteiten, forma’s en formae speciales te determineren.

 

Het boek telt 297 bladzijden op A-4 formaat, gewicht 1,1 kg. Kostprijs is 58,00 euro (zonder verzendingskost). Te bestellen bij Raf Leysen (rafleysen1@gmail.com).

Agenda

28 MAART

Interactieve determinatieavond (B&D)

Meer

03 APRIL

Educatieve bijeenkomsten van ZWAM te Diest

Meer

04 APRIL

Determinatieavond

Meer

11 APRIL

Interactieve determinatieavond (B&D)

Meer

17 APRIL

Educatieve bijeenkomsten van ZWAM te Diest

Meer

18 APRIL

Practicum Psathyrella (Franjehoed)

Meer

22 APRIL

Excursie Vortebossen, Ruiselede

Meer