U bevindt zich hier: Home  >  Actueel

Actueel

< terug naar overzicht
  • 25/10/2022

Na het boek over (Echte) meeldauwen is nu ook het boek “Valse meeldauwen van België” van Raf Leysen verschenenValse meeldauwen zijn net zoals Echte meeldauwen parasitaire schimmelorganismen. In tegenstelling tot de Echte meeldauwen veroorzaken zij veel meer schade aan hun gastheer. Omwille van hun economische impact zijn er vanaf 1990 geregeld groots opgevatte onderzoeken gebeurd waaruit vele nieuwe taxonomische en soortgebonden diagnostische gegevenskonden verwerkt worden.

 

Het resultaat van 4 jaar werk is een ruim boek geworden met een selectie van genera. Valse meeldauwen op waterplanten, vissen en vele andere substraten werden niet opgenomen. In dit boek vind je een algemene inleiding, de voortplanting, een genussleutel, morfologie van de genera en een zeer uitgebreide soortensleutel vertrekkende van de gastheer. Het werk sluit af met een omvangrijke lijst van naamsveranderingen, synoniemen, referenties en laat toe om 453 soorten, variëteiten, forma’s en formae speciales te determineren.

 

Het boek telt 297 bladzijden op A-4 formaat, gewicht 1,1 kg. Kostprijs is 58,00 euro (zonder verzendingskost). Te bestellen bij Raf Leysen (rafleysen1@gmail.com).

Agenda

06 DECEMBER

Determinatieavond met les microscopische technieken op vers materiaal

Meer

13 DECEMBER

Practicum: Laboulbeniales

Meer

17 DECEMBER

Wintersymposium en fungus fair met boekenverkoop

Meer

19 DECEMBER

Educatieve bijeenkomsten ZWAM te Diest

Meer

20 DECEMBER

Determinatieavond met les microscopische technieken op vers materiaal

Meer

27 DECEMBER

KVMV-bibliotheek gesloten

Meer

03 JANUARI

KVMV-bibliotheek gesloten

Meer