U bevindt zich hier: Home  >  Bibliotheek

Bibliotheek

Meeldauwen van België en Nederland

Auteur Leysen Raf
Rubriek code Asc 039
Jaargang 2014
Locatie KVMV
Land Herkomst BE
Taal NL
Inhoud / beschrijving

Inhoud

Blz. 7- 32:  levenswijze, bouw, voortplanting (ongeslachtelijk en geslachtelijk), indeling, stamboom, determinatie

Een overzicht van de verschillende geslachten die in België en Nederland voorkomen (blz.30). Deze lijst bevat de namen van de geslachten volgens de meest recente taxonomische inzichten.

Blz. 33-35: bewaring

Blz. 36-37: verklarende woordenlijst 

Blz. 38-50: overzicht van de waardplantsoorten en de waardplantgenera

Een omvangrijke lijst van de Belgische en Nederlandse waardplanten waarop deze parasieten voorkomen. Alfabetisch op Nederlandse waardplantnaam gerangschikt en gevolgd door de wetenschappelijke naam.

Blz. 51-58: enkele gemakkelijk op naam te brengen soorten

Een lijst met waardplanten waarop maar één meeldauwsoort voorkomt. Zonder microscopie kan je met deze lijst, met 99 % zekerheid, die gevonden meeldauwsoort opgeven.

Blz. 59-88: determinatiesleutels

Een uitgebreide mycologische sleutel bestaande uit een geslachtensleutel en een zeer uitgebreide soortensleutel die vertrekt van de waardplant. Hierin zijn alle waardplanten, waarop één of meerdere meeldauwen voorkomen, vermeld. De sleutel is wetenschappelijk opgevat: alle gegevens zijn vermeld met hun wetenschappelijke benaming. Voor de determinatie is microscopie absoluut een vereiste. Sommige meeldauwsoorten zijn nog niet waargenomen. Een uitdaging?

Alles is ruim voorzien van tekeningen en foto’s.

600
600