U bevindt zich hier: Home  >  Publicaties

Publicaties

Telamonia (Uitverkocht)   10 / 2013


Cover
Inhoud

Cortinarius subg. Telamonia in Vlaanderen
 

de Haan A., Volders J., Gelderblom J., Verstraeten P. & Van de Kerckhove O. (2013).

Editor A. Verbeken; grafische vormgeving P. Holemans; logistieke ondersteuning F. Aerts.

Drukwerk Peeters, Herent.

 

De KVMV-werkgroep Cortinarius bundelde 20 jaar waarnemingen in een determinatiewerk voor alle Telamonia’s die tot nu (2013) in Vlaanderen werden verzameld. De basis van dit werk zijn de jaarlijkse verslagen, gepubliceerd in AMK-Mededelingen en Sterbeeckia.

Na een uitgebreide inleiding, een handleiding hoe te verzamelen, te observeren en te documenteren en de toelichting over de gebruikte kenmerken, vind je de drietalige sleutels (Nederlands, Frans, Engels).

In deze sleutels worden, naast de klassieke kenmerken, bijkomende microscopische elementen gebruikt die meer zekerheid moeten bieden bij de determinaties.

De sleutels leiden naar de 117 beschreven taxa (soorten, variëteiten en vormen). Elk taxon wordt beschreven en geïllustreerd met foto of aquarel en microscopietekeningen. Bovendien zijn er nog 19 extra platen met aquarellen. Afsluitend is er een uitgebreide lijst met gegevens over nomenclatuur, synoniemie, bijkomende nuttige literatuur en illustraties en tenslotte de lijst met de overeenkomstige Nederlandse namen.

Dit mooie en nuttige boek was een geschenk van de werkgroep en het bestuur voor alle leden die KVMV-lid waren in oktober 2013, de publicatiemaand van het boek.

De uitgave is momenteel uitverkocht.

 

.