U bevindt zich hier: Home  >  Agenda

Archief 06-2024

Zondag 02 JUNI

Soldatenbos te Kessel (Nijlen)

Afspraak om 9.45 u op de Parking van het Soldatenbos, Liersesteenweg ter hoogte van nr. 133 te Kessel (Nijlen)
Locatie: https://maps.app.goo.gl/ojJFhnLWMniApfpg7
Leiding: Lieve Deceuninck (0475 268 167)
Na de excursie kan er gegeten worden in Brasserie ‘t Oud Lier, Nazaretdreef 103, 2500 Lier; meegebrachte boterhammen nuttigen is er toegelaten.

Dinsdag 04 JUNI

AMK-stuurgroepavond

Alle AMK-leden zijn welkom in de bioruimte bij de bespreking van de AMK-werking en programmatie. Agendapunten: programma, projectwerking.
Aanvang 20 u.

Maandag 10 JUNI

Educatieve bijeenkomsten van ZWAM te Diest

Mogelijkheid om onder begeleiding van ervaren mycologen, met eigen microscoop en vondsten, aan determinatie te doen. De bibliotheek is dan open voor het gebruik van determinatiewerken vanaf 19u00.

Dinsdag 11 JUNI

Interactieve determinatieavond (B&D)

Samen bekijken en bespreken we uw vragen over determinaties en microscopische technieken, uw presentaties of meldingen van interessante vondsten of fotografische tips. Deelnemers die naar de bioruimte komen en iets willen presenteren, nemen een USB-stick mee met hun presentatie/foto’s. Kort op voorhand uw vragen of presentaties melden aan lieve.deceuninck[at]skynet.be is meer dan handig. Alle KVMV-leden zijn welkom.
Van 20.00 u. tot 21.45 u.  De Zoomlink en agenda worden kort voordien online geplaatst onder https://kvmv.be/index.php/documentatie .
Microscopisch onderzoek in de bioruimte is mogelijk. Vanaf 19.00 u. is de bioruimte

Dinsdag 18 JUNI

Presentatie en practicum (Wilrijk, Antwerpen): thema Champignonparasolzwam (Leucoagaricus) (B&D)

Een korte presentatie van de genuskenmerken en enkele soorten wordt gegeven.  Hoe herkennen we het genus in het veld en welke celelementen vragen aandacht bij microscopisch onderzoek. We sleutelen samen naar het genus en bekijken de determinatiesleutels van Champignonparasolzwam in de verschillende literatuur. We toetsen de theorie met de praktijk aan de hand van gedroogd materiaal.  De microscopen van de bioruimte (UAntwerpen) zijn beschikbaar.
Van 19.30 - 21.45 u. Vanaf 19.00 u. is de bioruimte toegankelijk. De Zoomlink voor het theoriedeel wordt kort voordien online geplaatst onder https://kvmv.be/index.php/documentatie .
Leiding: Lieve Deceuninck (0475 268 167)

Zaterdag 22 JUNI

Walenhoek te Niel

Vertrek om 9.45 u. op de parking van de sporthal, Landbouwstraat 145, vlakbij het Rode Kruisplein te Niel.
Leiding: Lieve Deceuninck (0475 268 167)en
Na de excursie kan er geluncht worden in een plaatselijke brasserie. Meegebrachte boterhammen nuttigen is er niet toegestaan.

Maandag 24 JUNI

Educatieve bijeenkomsten van ZWAM te Diest

Mogelijkheid om onder begeleiding van ervaren mycologen, met eigen microscoop en vondsten, aan determinatie te doen. De bibliotheek is dan open voor het gebruik van determinatiewerken vanaf 19u00.

Dinsdag 25 JUNI

KVMV-bestuursvergadering

KVMV-bibliotheek gesloten

Donderdag 27 JUNI

GEANNULEERD Interactieve determinatieavond (Digitaal)

Door een dubbele agendaboeking werd deze avond geannuleerd maar wordt ze later verplaatst naar eind augustus of begin september. Bedankt voor uw begrip.

Type activiteit

Afdelingen

Archief