U bevindt zich hier: Home  >  Agenda

Agenda


Excursies

Gebruikte afkortingen: D = dagexcursie (deelname halve dag mogelijk), V = voormiddag, N = namiddag, A= avond
Deelname aan een activiteit geschiedt op eigen verantwoordelijkheid. 


Educatieve bijeenkomsten

De AMK-bijeenkomsten in Antwerpen gaan door in de Bioruimte van de Universiteit Antwerpen, Campus Drie Eiken - Gebouw O, 3e verdieping, GPS adres Fort VI-straat te Wilrijk, parking 2. Afkorting B&D = bioruimte en digitaal. Zoom-link zie onder Documentatie/Ledeninformatie/Digitale avond

De OVMW-bijeenkomsten in Gent gaan door bij de Onderzoeksgroep Mycologie van de Universiteit Gent, K.L. Lede­ganck­straat 35, 2e verdieping. Microscopiesessies gaan door onder de naam Salon du Champignon.

De ZWAM-bijeenkomsten te Diest gaan door van 19.00 u. tot 22.00 u. in het Bezoekerscentrum Webbekoms Broek, Omer Vanaudenhovelaan 48.

Dinsdag 07 FEBRUARI

Geannuleerd: Korstzwammen: presentatie van de meest voorkomende genera + practicum

Door onvoorziene omstandigheden kan dit practicum niet doorgaan en wordt dit later opnieuw ingepland.
De bioruimte met KVMV-bibliotheek zal niet toegankelijk zijn.

Zaterdag 11 FEBRUARI

Ankona-ontmoetingsdag

Op zaterdag 11 februari 2023 organiseert Provincie Antwerpen opnieuw de ANKONA-ontmoetingsdag. Het wordt terug een fysieke editie volgens het vertrouwde recept: verschillende sprekers in de voormiddag, een infomarkt met standen, broodjeslunch en een netwerkreceptie nadien.
Noteer alvast de datum! Meer informatie volgt op https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dlm/samenwerkingsverbanden/ankona/ankona-ontmoetingsdagen.html

Dinsdag 14 FEBRUARI

Determinatieavond

Determinatie van de door u meegebrachte vondsten of exsiccaten onder begeleiding van ervaren leden.
Leiding: gevorderde leden
Van 19.30 - 21.45 u. Vanaf 19.00 u. is de bioruimte toegankelijk
Deze avond gaat door ter vervanging van het geannuleerde korstzwammen-practicum.

Dinsdag 21 FEBRUARI

AMK-stuurgroepvergadering

Alle AMK-leden zijn welkom bij de bespreking van de AMK-werking en -programmatie. 
Aanvang: 20.00 u.

Dinsdag 28 FEBRUARI

KVMV-bestuursvergadering

KVMV-bibliotheek gesloten.

Dinsdag 07 MAART

Interactieve determinatieavond (B&D)

Samen bekijken en bespreken we uw vragen over determinaties en microscopische technieken, uw presentaties of meldingen van interessante vondsten of fotografische tips. Deelnemers die naar de bioruimte komen en iets willen presenteren, nemen een USB-stick mee met hun presentatie/foto’s. Kort op voorhand uw vragen of presentaties melden aan lieve.deceuninck[at]skynet.be is meer dan handig. Alle KVMV-leden zijn welkom.
Van 20.00 u. tot 21.45 u.  De zoomlink en agenda worden kort voordien online geplaatst onder https://kvmv.be/index.php/documentatie .

Dinsdag 14 MAART

Inventarisatieproject De Zegge te Geel (B&D)

De Zegge is het oudste Vlaamse natuurreservaat en werd tussen 1971 en 1981 door enkele AMK’ers geïnventariseerd. Op vraag van de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen (KMDA) werd in 2022 een nieuw inventarisatieproject gestart. Dit project werd opgestart voor een periode van drie jaar.
Frans Geerts geeft vanavond een presentatie over het gebied, toont enkele bijzondere vondsten en bezorgt een stand van zaken na een jaar inventariseren.
Van 20.00 tot 21.00 u.  De zoomlink wordt kort voordien online geplaatst onder https://kvmv.be/index.php/documentatie .

Dinsdag 21 MAART

Inktzwammen (Coprinus s.l.): presentatie met aansluitend practicum van de velumtypes (B&D)

Om inktzwammen in het veld tot op sectieniveau te kunnen bepalen, is observatie van het velum onontbeerlijk. Jos Volders start deze avond met een presentatie over dit prachtige genus. Nadien volgt een practicum waarbij enkele velumtypes zelf bekeken kunnen worden.
Presentatie van 19.30 - ± 20.15 u. door Jos Volders. De zoomlink wordt kort voordien online geplaatst onder https://kvmv.be/index.php/documentatie .
Practicum van 20.15-21.45 u. door Lieve Deceuninck

Dinsdag 28 MAART

Interactieve determinatieavond (B&D)

Samen bekijken en bespreken we uw vragen over determinaties en microscopische technieken, uw presentaties of meldingen van interessante vondsten of fotografische tips. Deelnemers die naar de bioruimte komen en iets willen presenteren, nemen een USB-stick mee met hun presentatie/foto’s. Kort op voorhand uw vragen of presentaties melden aan lieve.deceuninck[at]skynet.be is meer dan handig. Alle KVMV-leden zijn welkom.
Van 20.00 u. tot 21.45 u.  De zoomlink en agenda worden kort voordien online geplaatst onder https://kvmv.be/index.php/documentatie .

Zaterdag 29 APRIL

Het Rot te Antwerpen-Linkeroever(Antwerpen)

Vertrek om 9.45 u. aan de ingang van Het Rot/Middenvijver ter hoogte van de lichten van halte Regatta perron 3 van tramlijnen 3, 5, 9 en 15. Parkeren kan in het nieuwe P+R gebouw, Antwerpen Linkeroever, Blancefloerlaan 501 te 2050 Antwerpen.
Leiding: Hugo De Beuckeleer (0478 509 635)
Na de lunch kan er gegeten worden in een brasserie op 1,5 km van het gebied. Meegebrachte boterhammen nuttigen is er niet toegelaten.

Zondag 14 MEI

Blak en Blakheide te Beerse

Vertrek om 9.45 u. aan parking ingang reservaat gelegen naast IJssalon De Blakheide, Blakheide 13, 2340 Beerse.
Leiding: François Bartholomeeusen (0496 06 26 16)
Na de excursie kan in het plaatselijke ijssalon een snack of ijsje worden geconsumeerd, geen probleem met het nuttigen van meegebrachte boterhammen.

Zaterdag 27 MEI

Burchtse Weel te Burcht

Excursie in voorbereiding.
Leiding: Michel Thierens en Hugo De Beuckeleer (Contact Hugo 0478 509 635)

Vrijdag 09 JUNI

Excursie in de omgeving van Hoboken(Antwerpen)

Avondexcursie in voorbereiding, de praktische informatie wordt later online gezet.
Leiding: Michel Thierens (contact: Lieve Deceuninck 0475 268 167)

Zaterdag 24 JUNI

Asbroek te Herselt

Vertrek om 9.45 u. aan De Mixx, Asbroek 1H te Herselt. Na de excursie kan er geluncht worden in een plaatselijke brasserie, helaas kan men daar geen meegebrachte boterhammen nuttigen.
Leiding: Louis Verellen (Contact: Lieve Deceuninck 0475 268 167)

  1 van 12 pagina's   Volgende →

Type activiteit

Afdelingen

Archief