U bevindt zich hier: Home  >  Afdelingen

MYCOLIM

 

Welkom
Excursies
Educatieve avonden (Voordrachten, determinatiepracticums)
Cursus
Contactpersonen

 

Welkom

De Mycologische Werkgroep Limburg (MYCOLIM) verwelkomt u graag op deze webpagina. Als KVMV-afdeling is MYCOLIM actief in de provincie Limburg en vormt er een zeer dynamische groep binnen de Limburgse Koepel voor Natuurstudie (Likona).
Wij verlenen onze steun bij de inventarisaties van natuurgebieden, bosreservaten, provinciale domeinen en recent ook kasteelparken.

Bent u al lid? Dan kan u aan al onze activiteiten deelnemen, ook aan die van de andere KVMV-afdelingen.
Bent u nog geen lid? Kom dan gerust eens kennismaken op onze eerstvolgende activiteit, maar meldt u eerst even aan bij de Afdelingscoördinator.

MYCOLIM-excursies

Van april tot november organiseren we excursies die gericht zijn op een ruimer publiek.  Zowel beginners als gevorderden, ook niet-leden, zijn welkom. Deze excursies hebben plaats op zaterdag- en zondagvoormiddag. Hiervoor komen we steeds samen om 9.30 uur, tenzij anders vermeld. De aankondiging voor deze excursies vindt u op deze website onder de rubriek “Agenda”.
Deelname aan een activiteit geschiedt op eigen verantwoordelijkheid.

Om aan alle aanvragen tot inventarisatie gevolg te kunnen geven zijn er voor actieve leden ook excursies tijdens weekdagen. Deze excursies worden via mailing een week vooraf aangekondigd.

Educatieve avonden

Voordrachten over paddenstoelengroepen en determinatiepracticums waarbij leden vers materiaal meebrengen hebben meestal plaats in samenwerking met de afdeling ZWAM. Deze gaan dan door in het Bezoekerscentrum  “Webbekomsbroek” in Diest.

Cursus “Paddenstoelen voor beginners”

Jaarlijks organiseren we in samenwerking met de Limburgse Natuurgidsen in de maand september een cursus “Paddenstoelen voor beginners”. Deze cursus bestaat uit een theoretische les en 4 excursies. De les gaat vanaf 2014 door in het vernieuwde inplantingspunt van Het Groene Huis in de gebouwen van het vroegere Lisec,  (Limburgs Veldstudiecentrum) , Craenevenne 86, Genk Bokrijk. De excursies hebben plaats op verschillende locaties in de provincie.

MYCOLIM-contactpersonen  

Afdelingscoördinator  (afgevaardigd naar KVMV-bestuur)
Ronny Boeykens ronny.boekens@gmail.com 0477/395 457

Bestuurslid (afgevaardigd naar KVMV-bestuur)
Gut Tilkin – driesen.tilkin@gmail.com 011/725924

Eén maal per jaar organiseren we een vergadering waarop alle MYCOLIM-leden welkom zijn.